Curriculum vitae: Ramon Isern
1930-36
Elev av Academia de bellas artes de San Jorge i Barcelona, 1933-36 også elev av Escuela de artes aplicadas Massana.
1932 Debut i Gallerias Layetanas, Barcelona.
1937 Oppdrag fra regjeringene i Aragon, Rioja og Navarra på å utføre 20 raderinger med motiver fra den spanske revolusjon.
1939

Flyktning i Frankrike. Arrestert og internert. Rømte fra fangeleiren og oppholdt seg på Aristide Maillols gård i Bagnouls fram til mobiliseringen i mai 1940.
1940-45

Frivillig soldat i Frankrike. Arrestert etter kapitulasjonen. Sendt tilbake til Spania. I fangeleir i Burgos til 1945, da han ble sendt til Madrid.
1946 Tillatelse til å vende tilbake til Katalania. Begynte samme år å modellere.
1949 Medstifter av Salon d'Octobre og Cercle Maillol i Barcelona.
1950 Separatutstilling i galleri Layetanas i Barcelona. Utstilling Salon d'0ctobre.
1951

Utstilling Salon de Academia Breve, Madrid; Salon d'Octobre; Bienal Hispano Americana, Madrid; Salon de Primavera, Barcelona (prisbelonnet).
1952

Utstilling Cercle Maillol i Instituto Frances, Barcelona (tilknyttet kretsen var også Tapies og Tharrats). Isern hadde mottatt et fransk stipend og var nå bosatt i Paris.
1953Separatutstilling i galleri Sira, Barcelona; utstilling Bienal Hispano Americana på Cuba (innkjøpt av Museo national, Cuba); 1. premie i flyselskapet SABENAs internasjonale skulpturkonkurranse om skulptur for lufthavnen i Brüssel med utkastet "Naken i solen". Polykrom treskulptur for en kirke i Monroyo i Spania (motiv "Den hellige jomfru"). Reiser i England, Skandinavia og Italia. Bodde en kort tid hos Marino Marini i Milano.
1954Utstilling i Oslo Kunstforening med Jorge Fornas og Marc Aleu. Utstilling i København Kunstforening. Under oppholdet i København bodde Isern hos billedhuggeren Adam Fischer, som han kjente fra sitt opphold i Paris. Nasjonalgalleriet kjøpte inn "Naken i solen", bronse. Isern oppholdt seg i Oslo hvor han leide atelier på Ekely. Utførte en gallionsfigur for Fred Olsens skip Bosphorus.
1954 Utstilling i København
1955


Separatutstilling i Bergens Kunstforening (innkjøpt av Bergens Billedgalleri), Kristiansund Kunstforening og Stavanger Kunstforening. Utstilling på Sturegalleri i Stockholm sammen med Antoni Tapies og Juan Jose Tharrats. Deltok pa Bienal Hispano Americana i Barcelona og på Høstutstillingen i Oslo. Øistein Parmann offentliggjorde en lengre artikkel om Isern i Kunsten Idag, hefte 31, s.5-15
1957

Separatutstilling i Fredrikstad og Trondhjems Kunstforeninger. Bosatt i Trondheim, hvor hustruen Gerd var ansatt ved Trøndelag Teater. Reise til Aten.
1958


Gruppeutstilling "Tema" i Trondhjems Kunstforening. Ansatt som vitenskapelig assistent ved arkitektavdelingen ved NTH. Isern arbeidet der i nær kontakt med Gunnar S. Gundersen og Arne Korsmo. Scenografi for Trøndelag Teaters oppsetning av Alberto de Cassones "Hvite løgner".
1959

Utstilling med Marc Chagall i Oslo Kunstforening. Utstilling "Unga Norrman" i Lunds Konsthall. Utstilling for første gang i Oslo med abstrakte terracotta- og jernskulpturer i Galleri Permanenten (Kunstnernes Hus) i november.
1960

Utstilling med Halfdan Ljøsne i Trondhjems Kunstforening. Separatutstilling i Oslo Kunstforening i oktober av jernskulpturer. Mønstre til rye utført for Sellgrens Veveri.
1961


Separatutstilling i Kunstindustrimuseet i Oslo av collager, skulpturer og ryer i oktober, samtidig separatutstilling i Galleri KB. Deltok på 6. Middelheim Biennale i Antwerpen. Initiativ til Gruppe 5, (Ramon Isern, Håkon Bleken, Halfdan Ljøsne, Lars Tiller, Roar Wold) første utstilling i Trondhjems Kunstforening. Relieff i jern til Danmarksbåten Kong Olav.
1962

Separatutstilling i Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim av skulpturer og ryer i februar. (Museet kjøpte foruten ryer, terracottaskulpturen "Det spanske orakel" fra 1959.) Gruppe 5 utstilling i Trondhjem og Bergens kunstforeninger.
1963

1. premie i åpen konkurranse om utsmykning av Lademoen kapell i Trondheim (smijernsrelieff og rye, montert 1964). Arbeidet med støpte montasjeskulpturer. Norsk statsborger.
1964 Gruppe 5 utstilling i Trondhjems Kunstforening og Ausstellungspavillon, Kiel. Utførte betongrelieff til Staup landbruksskole.
1966 Gruppe 5 utstilling i Galleri Du Mont, Køln og Kunstnernes Hus, Oslo. Isern amanuensis ved arkitektavdelingen NTH.
1967

Gruppe 5 utstilling i Bryne Kunstforening. Isern deltok i konkurransen om Haakon 7-monument, med konkurransens eneste abstrakte forslag.
1969 "Tetraeder", 12 meter høy skulptur i betong montert i mars utenfor Erling Viksjøs bygg for Oslo Helseråd, St. Olavs plass, Oslo.
1970


Separatutstilling i København Kunstforening. Gruppe 5 utstilling i Galleri F15, Moss, Holstebro og Fyns stiftsmuseum. Deltok på utstillingen "Visuelt" Blomqvist kunsthandel, Oslo. Også vist i Gøteborg, Malmø og Stockholm, Tromsø og Galleri F15, Moss (1971) . Jubileumsutstilling i Trondhjems Kunstforening.
1971 Separatutstilling av collager i galleri Strømmen, Trondheim
1972

Fontene i betong for Tekniske etaters bygg i Holtermannsveien, Trondheim. Arrangerte gruppeutstilling "Aspekt" for Galleri Strømmen, Trondheim.
1974 Deltok på Trøndelag Bildende Kunstneres jubileumsutstilling, Trondhjems Kunstforening.
1975

Separatutstilling i Galleri Riis, Trondheim. Utga grafikkmappen "Rykter og anklager", tekster ved Jan Brockmann. Trapp for DKNVA bibliotekbygning, Trondheim.
1977 Separatutstilling av grafikk og collager i Galleri Riis, Trondheim.
1978 Deltok på Høstutstillingen i Oslo med collager. Nasjonalgalleriet ervervet collagen "Thaienes keiser" i 1979.
1980

Separatutstilling av collager i Galleri Riis, Trondheim og Oslo, Bergen og Stavanger Kunstforeninger. Gruppe 5, avskjedsutstilling i Trondhjems Kunstforening.
1981 Separatutstilling av grafikk i Galleri Riis, Trondheim
1987 Separatutstillingen "Retrospektiv", Trøndelag Kunstgalleri og Galleri Riis, Oslo
1989 Død etter kort tids sykdom
1992 Minneutstilling Galleri Ismene, Trondheim
1994

Gruppe 5 utstilling Trondhjem kunstforening; Kultur og Kunstsenteret i Hafnarfjørdur, Island; Tammerforshuset i Tammerfors, Finland og i Sverige
2002 Minneutstilling Galleri Ismene, Trondheim
2005 Minneutstillingen "Tilbakeblikk" Galleri Aas, Skien